PMU

Permanente make-up of ook wel micropigmentatie

 

Is een verfijnde tatoeage techniek. De behandeling van PMU wordt op een veilige en hygiënische wijze uitgevoerd met een professioneel apparaat en eenmalige steriele naalden.

Is permanente make-up veilig?

In elk salon of studio moet er steeds een intake gesprek voorafgaan met de klant. Dit is belangrijk om mogelijke complicaties te vermijden. Ook kan tijdens dit gesprek mogelijke vragen beantwoord worden. Alle behoeften van de klant worden besproken zowel de kleur als vorm.

 

Is permanente make-up pijnlijk?

Iedereen ervaart pijn op een persoonlijke manier. Er wordt een wettige verdoving aangebracht en deze zorgt ervoor dat de klant weinig of geen pijn ervaart.

 

Natuurlijke make-up look ?

Het is de bedoeling om een zo natuurlijk mogelijke look te creëren. De kleur, techniek en vorm worden met u persoonlijk besproken en op uw uiterlijk afgestemd.

 

Welke voorzorginstructies moet ik volgen?

24 uur voorafgaand aan de behandeling geen alcohol, drugs, aspirine of andere bloedverdunnende medicatie innemen,

2 weken voor een behandeling de huid niet blootstellen aan (overmatig) zonlicht, zonnebank of peelings!

Verf en epileer de wenkbrauwen tot hoogstens 1 week voorafgaand aan de behandeling.

Drink geen cafeïne of neem geen medicatie in 24u voor de afspraak; dit beïnvloedt uw bloedsomloop waardoor u meer kan bloeden en waardoor het pigment slechter zal opnemen in de huid.

Indien u regelmatig uw wenkbrauwen bijtekent, dan graag met uw gebruikelijke manier van wenkbrauw make-up naar de afspraak te komen. Anders geen make-up aandoen aub. U mag wel steeds een foto maken van uw normale maquillage.

Hoe zie ik eruit na de eerste behandeling?

Het behandelde gebied kan wat rood zien en licht gezwollen zijn. Deze bijwerkingen verdwijnen vaak na enkele uurtjes.

Na de behandeling is de kleur heel intens, de eerste 5 à 7 dagen altijd 40%-60% donkerder dan de gekozen kleur.

Na zo’n 30 dagen kun je het volledige resultaat zien omdat dan de huid volledig hersteld is.

Kleine korstjes/schilfers kunnen na de behandeling ontstaan. Dit is volkomen normaal en hoort bij het herstelproces. Het is belangrijk dat u NIET aan de korstjes trekt!

 

Wanneer is er een nabehandeling nodig?

Na een 6-tal weken vindt de tweede behandeling plaats. Deze behandeling is om eventuele correcties uit te voeren aan de vorm en kleur.

Bij een eerste behandeling wordt iets te licht, dun, en voorzichtig gewerkt omdat dit makkelijk in de nabehandeling is bij te werken. Zouden we in de eerste behandeling te donker, dik en grof werken, dan is een correctie altijd erg moeilijk. De eerste nabehandeling is inbegrepen in de eerste prijs.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

Afhankelijk van welke zone en welke technieken er zijn gebruikt blijft permanente make-up gemiddeld 12-16 maanden.

 

De houdbaarheid heeft ook te maken met je huidtype, verzorgingsrituelen, levensstijl en hoe vaak je je huid blootstelt aan de zon/zonnebank. Als je een vet huidtype hebt kan het zijn dat het

pigment niet wordt opgenomen in de huid en hierdoor niet het gewenste resultaat kan geven. Soms blijven de pigmenten ook langer zichtbaar. Semi-permanent betekent niet dat je ervan uit kan gaan dat al het pigment zeker zal verdwijnen. Het kan zijn dat er zelfs na jaren toch nog (enige) kleur te zien is. Zodra de pigmenten / kleur wat gaat vervagen kan je de resultaten heel makkelijk onderhouden door een "touch up” te laten doen. Hiervoor gelden speciale prijzen.

Welke nazorg regels moet ik volgen?

Het is heel belangrijk om het behandelde gebied vijf tot zeven dagen droog te houden. De eerste 3u reinig je jouw wenkbrauwen met babyshampoo elk halfuur, nadien smeer je een heel dun laagje

créme aan s'morgens en s'avonds zolang er korsten zichtbaar zijn. Het is ook belangrijk de korstjes er niet af te prutsen. De eerste week gebruik je geen foundation of make-up op de behandelde plaats! Let dus op met je gezicht reinigen, douchen (hoofd achterover houden), ga niet zwemmen, sauna, strand of intensief sporten (hierdoor zal de kleur verdwijnen). Ook best je afspraak niet nét voor een belangrijke gebeurtenis te plannen. Het wordt afgeraden om tot 6 weken na de behandeling peelings bij het behandelde gebied te doen en de huid niet te veel blootstellen aan de zon / geen zonnebank.

Wanneer mag/kan ik deze behandeling niet ondergaan?

 

Laat geen semipermanente make-up/micropigmentatie aanbrengen:

 

op een litteken dat minder dan een jaar oud is;

op een plek waar minder dan zes weken geleden PMU is gezet;

op een plek waar minder dan drie maanden geleden een PMU of tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is;

op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen;

als je onder invloed bent van alcohol of drugs;

als je zwanger bent;

Als u een Botoxbehandeling hebt ondergaan binnen de 2 maanden van de semi-permanente behandeling

Als je bloedverdunners neemt

Als u wimperextentions hebt moeten deze verwijderd worden voor de behandeling

Ook bij volgende aandoeningen.

 

Daarnaast wordt het afgeraden om permanente make-up te laten zetten als je last hebt van één van de volgende aandoeningen:

 

diabetes

hemofilie

tijdens chemotherapie

chronische huidziekte zoals eczeem, psorias,... op de plaats waar u de micropigmentatie wenst uit te voeren.

allergie voor pigmentstoffen of andere materialen waarmee PMU wordt gezet

immuunstoornis

hart- en vaatafwijkingen

bij gebruik van roaccutane (anti-acne middel)

 

Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je antistollings- middelen of antibiotica? En wil je toch PMU? Overleg dan eerst de mogelijkheden met een arts. Voorafgaand aan elke behandeling

zal er een uitgebreide vragenlijst ingevuld worden waarop alle contra-indicaties zullen worden doorgenomen en besproken.